lundi 15 novembre 2010

Yurek Soken - Boris Vian






Ama gerçekten gözleri kapalı çalışıyor değil mi?" diye şaşkın şaşkın diretti ... "Gözleri kapalı demek yanlış olur," diye bantladı nalbant. "Insanin gozleri onlerine gozkapaklari indi diye kapanmaz. Kapakların arkasında gözler açıktır. Açık bir kapının ağzına bir kaya yuvarlasaniz , kapi bu yuzden kapanmaz, cunku uzagi gormeyi sağlayan şey gözler değildir; ve demek ki sizin dünyadan hiç haberiniz yok.

***

işte müzikle karanlık böyle etkiler insanı; el ele verince yumuşar ve kanayan ruhunuza derman olurlar

***

-Eksikliginizi duyacaklar inanin
-Biliyorum. Ama insan hep birseylerin eksikligini duyar. Hic olmazsa onemli birsey olsun bu.

***

Ama goruyorsunuz ya, yine de gidiyorum. Bazi insanlari seviyoruz diye kalamayiz yerimizde, baskalarindan nefret ettigimiz icin gideriz. Yanliz cirkin seyler insani harekete zorlar. Korkagiz.
Bunun korkaklik olup olmadigini bilmiyorum. Ama bana aci veriyor.

***

Cinli kizlarin ayakalrini ozel ayakkabilarin icine sokarlar. Belki de sargilarin. Ya da kucuk mengenelerin. Ya da celik kaliplarin. Ama ne olursa olsun, ayaklari kucucuk kalsin diye elden gelen yapilir. Butun cocuklar icin yapilmali ayni sey. Buyumeleri engellenmeli. Bu yasta onlardan rahati yok. Kaygilari yok. Ihtiyaclari yok. Kotu istekleri yok. daha sonra buyuyecekler, dunyalarini genisletecekler. Daha uzaga gitmek isteyecekler. Ve bir suru yeni tehlike.

***

Hatayi duzeltmek bagislanmayi saglamaz.

***

Vurdu,yetiskinlere vurmak cok rahatlatiyordu onu

***

Ama kuslar kafeste olur

***

Boyle, yaninizda sizi simartan biriyle, sicacik ve sevgi dolu kucuk bir kafeste hep birlikte kalmak harika birsey olmali

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire